מצרכים למתכון
6 ביצים L מופרדות
כוס סוכר + עוד חצי כוס
גרידה מלימון
גרידה מתפוז
כוס שמן
2.5 כוסות קמח תופח
כוס מיץ תפוזים
מיץ מחצי לימון
אפקת אפיה
הוראות הכנה
נפריד את הביצים ונקציף חלבונים עם כוס סוכר.
בקערה נפרדת נערבב עם מטרפה חלמונים עם חצי כוס סוכר, גרידת לימון ותפוז וכוס שמן.
נוסיף לקערת החלמונים מיץ תפוזים ומיץ לימון, נערבב היטב. נוסיף את הקמח בהדרגה אפקת אפיה ונערבב רק עד לכדי איחוד.
נשים חלק מקערת החלבונים בקערת החלמונים, נערבב היטב ונוסיף את שאר תכולת החלבונים לקערת החלמונים בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה.
נחמם תנור ל-180 וניצוק את הבלילה לתבנית הפלא משומנת .
נאפה את העוגה כשעה בתנור עד שקיסם יוצא ללא פירורים.
לאחר שעה נוציא את העוגה מהתנור, נהפוך את התבנית על בקבות למשך חצי שעה.
נעבור עם סכין בדפנות העוגה ונהפוך על צלחת.
נפזר אבקת סוכר ונגיש.
איזה יופי! יצאה לי עוגה גבוהה וריחנית