עוגיות מספן שקדים ללא גלוטן כשרה לפסח ולמהדרין
למלית
500 גרם שקדים מולבנים
350 גרם סוכר
1 חבילה סוכר ווניל
1 כף גרודת לימון
3 חלמונים
2 חלבונים מוקצפים קלות
לקישוט
סוכריות צבעוניות
סוכריות מוכספות
אופן ההכנה
[list="margin: 0px; padding: 0px; outline: 0px; border: 0px currentColor; border-image: none; color: rgb(0, 0, 0); font-family: arial;"]
[*]ניר צלופן
[*]בעזרת חותכן עגול בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולים מעלי צילופן.
[*]: טוחנים את השקדים המולבנים עם הסוכר במעבד מזון ,מוסיפים את סוכר הווניל, גרודת לימון וממשיכים לטחון.
[*]מעבירים את תערובת השקדים לקערה, מוסיפים את החלבונים המוקצפים קל ומערבבים עד התמזגות התערובת.
[*]המספן: מעצבים את עיגולי ניר צלופן בתוך תבניות למספן (נמכרות בחנויות לכלי אפייה). מעבירים את המילוי לשקית זילוף ומזלפים לתבניות המספן.
[*]מעטרים בסוכריות צבעוניות ומוכספות. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד להשחמה קלה. מצננים ומאחסנים בכלי אטום.
[/list]