HISTOIRE DES JUIFS DU MAROC PAR SOLY ANIDJAR

HISTOIRE DES JUIFS DU MAROC-CASABLANCA-RABAT-MAZAGAN-MOGADOR-AGADIR-FES-MEKNES-MARRAKECH-LARACHE-ALCAZARQUIVIR-KENITRA-TETOUAN-TANGER-ARCILA-IFRANE-OUARZAZAT-BENI MELLAL-OUEZANE
 
AccueilAccueil  CalendrierCalendrier  FAQFAQ  MembresMembres  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  

Partagez | 
 

 CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE

Voir le sujet prcdent Voir le sujet suivant Aller en bas 
AuteurMessage
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:04

סיגרים במילוי שוקולד{וגם נוטלה}אגוזים וקוקוס



המצרכים לבצק פריך-
250 גרם מחמאה או חמאה
1 שקית סוכר וניל...
4\3 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
2 חלמונים
כוס קצפת צמחית{200 מ''ל} או נוטל
700 גרם {בערך}קמח

לערבל במכונת לישה מחמאה {חמאה}וסוכר -5 דקות.להוסיף סוכר וניל.להוסיף חלמונים וקצפת צמחית להמשיך לערבל עוד כמה דקות ולהוסיף את האפייה והקמח.להמשיך לערבל עד שבהצק נפרד מהדפנות והבצק נהפך לגוש אחד.

לגלגל לכדור ולקרר במקרר כשעה לייצוב




Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:10


לבצק-
700 גרם קמח{בערך אולי קצת יותר}...
חצי חבילה של אבקת אפייה
40 גרם שמרים
חצי כוס סוכר
1 חבילה סוכר וניל
1 כוס מים פושרים
300 גרם מחמאה{או חמאה..אני הכנתי עם חמאה}
5 חלמונים {או במקרה והביצים גדולות 4 יספיקו}

למילוי-
^^^^^
5 חלבונים
2 כוסות סוכר
2 כפות נס קפה
2 כפות קקאו

אופן ההכנה-
בקערת ערבול לערבל היטב חממאה{חמאה}וסוכר להניח בצד



בקערה אחרת לשים שמרים מים וללוש להוסיף את החלמונים ואת כל החומרים ללוש לבצק רק ונעים למגע לתת לבצק לנוח רבע שעה וזהו{לא להתפיח ..הבצק פה אמור להיות פריך}.
למילוי-
להקציף את חומרי המילוי לקצף יציב {קודם חלבונים וסוכר}..את הקפה והקקאו להוסיף עם כף ולערבב בצורה קלילה לא לשבור את הקצף.

לרפד תבנית מלבנית של תנור{הכי גדולה}
לרדד בצק לעלה גדול להניח בעזרת המערוך על נייר האפייה למרוח שליש מהקרם.להניח שוב עלה מרודד דק ושוב את הקצף.לסיים עם עלה רביעי מעל.
לחמם תנור מראש ל 180 מעלות ולאפות 35 דקות או עד שהמאפה מוכן.


לצנן מעט ולחתןך לריבועיות או למשולשים.נשמר כמה ימים





Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:16


''לאבשי במילוי בשר טחון''-סירות במילוי בשר טחון

החומרים:
קילו קמח
רבע כוס שמן...
3 כוסות מים
כף מלח
קורט סוכר
50 גרם שמרים

ללוש ולהתפיח 50 דקות.

לחלק ל 15 כדורים להתפיח שוב 20 דקות.

להכין תערובת בשר עם תבלון לפי הטעם הרצוי.
לטגן ולפורר עם מזלג על מנת שלא יהיו גושי בשר.{בדרך כלל חצי קילו בשר.2 בצלים.3 שיני שום.חופן פטרוזליה.מלח.פלפל שחור.כמון.או תערובת בהארט.ומעט צ'ילי חריף}.


לקלות צנוברים במחבת חמה{לא חייב}.
לשטח כל עיגול על תבנית אפייה ולטפטף מעל שמן זית..מעל לשים בשר טחון ..לקצוץ פטרוזליה .ומעל זה להניח 2 חתיכות של פלפלים חריפים.
לסגור מסביב לבשר את הבצק כמו סירות ולהשאיר פתוח באמצע.
למשוח בחלמון טרוף מסביב {רק על הבצק}ולפזר שומשום.

לאפות בחום גבוה 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב.





Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:17



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:24



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:27

א ל פ ח ו ר ס
......................
אלפחורס
........................
150 גרם חמאה
כוס אבקת סוכר
4 חלמונים (הצהוב אפשר לשים אפילו 5 או 6 להשבחת הטעם)
2 סוכר וניל
200 גרם קמח
300 גרם קורנפלור
כפית סודה לשתייה
מעט גרד לימון{לא חייב}

לערבל במיקסר חמאה{היא אמורה ליות רכה מאד להבדיל משימוש בבצק פריך שהחמאה שם קרה} להוסיף אבקת סוכר ולערבל היטב כמה דקות עד שהתערובת תפוחה ואוורירית להוסיף וניל חלמונים לערבל ואחכ את החומרים היבשים לערבל באיטיות כדקה.



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:33



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:38

משהו מתוק -עוגיות חמאה פריכות
30 עוגיות
3 כוסות קמח
300 גרם חמאה רכה מאד
150 גרם אבקת סוכר...
2 חבילות סוכר וניל
2 חלמונים
כפית שמן

להקציף בקערה חמאה ואבקת סוכר לעיסה בהירה ואחידה.להוסיף סוכר וניל.להוסיף קמח ולהמשיך להקציף באיטיות ולבסוף את השמן והחלמונים.בשלב זה הבצק רק מאד כך זה צריך להיות במקרר הוא יתייצב.
להכניס את הבצק לשקית ניילון ולקרר כשעה וייצוב הבצק.

להוציא את הבצק לחלק ל 2 כדורים.אחד מהן לשמור במקרר עד לשימוש ואחד מהם לרדד לעלה של 1 ס''מ ולקרוץ צורות{עיגולים.פרחים או כל מה שתרצו הבצק נוח לשימוש וניתן להכינו בכל מיני -צורות גם לילדים{של פרצופים ושל דמויות מצויירות}.
להניח על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ב 170 מעלות למשך 10 דקות{כמה שיוצר עבה כך משך האפייה יותר זמן}.לצנן לגמרי ולבזוק א.סוכר.
ניתן למלות בין 2 עוגיות ריבה.ממרח שוקולד.ריבת חלב וקוקוס.ממרח חלבה.ממרח לוטוס.ממרח אגוזים.נוטלה ועודד ועוד.




Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:40



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:42



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:45



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:46



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:49



שטרודל תפוחים
בצק עלים חבילה אחת

2 קילו תפוחים קלופים ותוכים לקוביות...
לשים בסיר עם מעט מיץ לימון
1 וניל
סוכר לפי הטעם
וקינמון
לבשל הכל יחדיו עד שהנוזלים קצת מצטמצמים לוריד מהאש.
למלות את הבצק עם המילוי כרולדה או כשבשבות כפי שבתמונה-חותכים משולשים ובכל משלוש חותכים קווים לאורך שמים את המילוי באמצע וכורכים את הבצק משני הצדדים כמו מעטפת
לאפות בחום גבוה של 180 מעלות עד להזהבה.


אפשר להכין בדיוק בצורה הזו עם בצק פריך יוצא נהדר



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:51





Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:52





Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 17:56



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 18:03






כרוכיות תמרים וקינמון
=================


1 חבילה קטנה קמח תופח{350 גרם}...
200 גרם מרגרינה רכה או מחמאה
חצי כוס שמן
1 גביע שמנת חמוצה{או קצפת צמחית ריץ' 200 מ''ל}\או 4\3 כוס מיץ תפוזים
חצי שקית אפייה

למלית-
======
1 קופסה ממרח תמרים
כפית גדושה קינמון
אפשר להוסיף 100 גרם אגוזים קצוצים

ללוש בצק חלק וגמיש .ולחלק אותו ל3 כדורים.לקרר חצי שעה במקרר.
לקמח את משטח העבודה ולרדד כדור אחד לעלה מלבני.






לערבב את כל חומרי המילוי ולמרוח שליש מהמילוי על כל עלה .
לגלגל לכרוכית.להכין כרוכיות גם מ-2 הכדורים הנוספים.
לסדר את הכרוכיוות בתבנית ,
לאפות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות עד שהעוגות מזהיבות מעט אבל עדיין נורא בהירות לא לייבשן מאד חשוב אחרת הן לא שוות.
מוציאים את העוגות מהתנור, לצנן ולפרוס לחתיכות אלכסוניות עם סכין משוננת.
לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.נשמרות היטב שבוע בכלי סגור





Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 18:11









**********************
למתכון- ...
********
600 גרם קמח
400 גרם מחמאה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות אבקת סוכר
2 חלמונים
200 מ''ל קצפת ריץ׳ או כוס מיץ תפוזים

במכונת לידה להתחיל לעאבל את המחמאה והגוכר עד לקבלת תערובת תפוחה בהירה וחלקה.להוסיף את החלמונים להמשיך לערבל.להוסיף את שאר החומרים להמשיך בלישה עד לקבלת בצק רך ואחיד.
להכניס לשקית ניילון ולקרר במקרר לשעה


המילוי-
ממרח שוקולד השחר פרווה או חלבי\ממרח נוטלה.או כל ממרח אגוזים אחר
מעל הממרח פתיתי -קוקוס

להומיא בצק מהמקרר ולחלק ל 4 כדורים שווים.
לדד כדור אחד לעלה דק מאד ומרובע.למרוח ממרח שוקולד ומעל לפזר פתיתי-קוקוס.
לגלגל לרולדה.
לפרוס לפרוסות בעובי של 2 ס''מ.
כל פרוסה לשטח בעזרת מערוך אבל לא דק מידי.לקפל לחצי{אני צילמתי וזה מופיע ברורו בתמונות}ולהניח על נייר אפייה .להמשיך כך עם כל הפרוסות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-15 עד 20 דקות אפייה לא יותר{לא לייבש יותר מידי}.
לצנן או לאכול חם כפי שאני נוהגת




Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 18:16







Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 18:19



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Soly Anidjar
WEBMASTER
WEBMASTER
avatar

Nombre de messages : 41234
Age : 65
Date d'inscription : 13/07/2006

MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   Dim 12 Jan 2014 - 18:20



Revenir en haut Aller en bas
http://solyanidjar.superforum.fr
Contenu sponsoris




MessageSujet: Re: CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE   

Revenir en haut Aller en bas
 
CROISSANTS AVEC LA PATE SABLEE
Voir le sujet prcdent Voir le sujet suivant Revenir en haut 
Page 1 sur 1
 Sujets similaires
-
» pate sable
» Feuillet de Saint-Jacques aux poireaux
» petites ides de petits fours facile faire...
» TRESSE AU BEURRE
» Brioche instantane

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas rpondre aux sujets dans ce forum
HISTOIRE DES JUIFS DU MAROC PAR SOLY ANIDJAR :: LA CUISINE MAROCAINE-LE COIN DES GOURMANDS :: RECETTES DE CUISINE DES MEMBRES DE MAROC-AMITIE-
Sauter vers:  
Crer un forum | © phpBB | Forum gratuit d'entraide | Contact | Signaler un abus | Forum gratuit